Denne onsdagskvelden får Café Olav besøk av professor og forfatter Lars Fredrik Stenvik, med foredraget «Olav Haraldsson dannelsesreise».

Lars Stenvik er professor i arkeologi ved NTNU Vitenskapsmuseet, og var en av forfatterne bak boken «Olav Haraldsson. Kongens reise» publisert 2015. Stenvik og hans tre medforfattere av boka har reist i Olavs fotspor for å forsøke å forstå hans visjon og ambisjon for Norge. Hva lærte Olav på reisene i Europa? Hvor fant han inspirasjon og motivasjon til å kreve kongemakt, og hvordan ville han forandre Norge?
Stenvik forteller: I vår historieskriving har det vært vanlig å fremstille det slik: 12 år gamle Olav ble sendt i viking, en skulle tidlig krøkes om en god kriger skulle bli. – Vi vil få fram andre sider. Vi mener han legger ut på en forberedelsesreise til den kongsgjerningen som venter ham. Han har sørget for å dra til plasser der han kunne finne noe å dra nytte av. Så vidt vi kan se er det en bevisst måte reisen er lagt opp på (Sitat Vårt Land 31.juli 2015).


Vi gleder oss til en spennende kveld hvor vi skal lære å kjenne en kanskje annerledes Olav den hellige enn den vi har lest om på skolen eller i historiebøkene.


Velkommen til en lærerik og spennende kveld! Arrangementet er gratis og åpent for alle, og det blir åpen kafé.
Les mer om boka her: http://www.museumsforlaget.no/…/…/product/23-olav-haraldsson