xx.xx.2020 (dato utsatt på ubestemt tid) vandrer vi til Margaretakirkeruinen i Maridalen i Oslo. Margaretakirken var en steinkirke reist omkring 1250. Den var viet til Margareta av Antiokia, som også ga navn til dalen. Kirka var sist i bruk på 1600-tallet. 

Se mer informasjon  på lokalhistoriewiki og hos Maridalens venner
Vår fagekspert på turen er historiker Jahn Børe Jahnsen, som blant svært mye annet bidro til boka «Kom til den fagre Maridal» i 1971. Han er en garvet pilegrimsturleder og mangeårig leder av Pilegrimsfellesskapet St. Thomas i Valdres. 
Øvrige turledere: Kim Elisabet-Kristin Sollie og Kristin Øveraas.
 
Deltakelse er gratis, og turen er åpen for alle interesserte! Ingen påmelding.
Den som kun ønsker å delta ved turmålet, kan møte direkte ved kirkeruinen kl. 1300.
 
TURBESKRIVELSE
11:00 Avmarsj fra Sognsvann T-banestasjon. Ca. 5 km guidet vandring via Sognsvannsgruvene og Hammeren til Margaretakirkeruinen, på skogsstier og skogsveier.
12:30 Matpause nær kirkeruinen (medbragt)
13:00 Guiding ved kirkeruinen og besøk i fjøset på Maridalen bygdetun, hvor kirkemodellene står.
 
Den som ønsker en lengere vandring, kan bli med guidene videre forbi Maridalen kirke, Nes gård (der Henrik Wergeland skal ha skrevet «Kom til den fagre Maridal»), kongeeikene, Nes teglverk, Dausjøelva og Sanner gård. Derifra fortsetter vi langs østsiden av Maridalsvannet og avslutter ved Kjelsås stasjon. Total lengde Sognsvann-Kjelsås er ca.12 km.
 
Det går returbusser hver time fra Hammeren til Ring 3/Nydalen.  Du kan også gå på bussen ved Maridalen kirke og nyte en rundtur gjennom hele Maridalen, via Skar.
 
Alle holdeplasser ligger i Ruters sone 1.
 
Husk niste, godt med drikke og klær etter vær!
Turen gjennomføres uten værforbehold.
 
Har du et «Pilegrimspass for middelalderkirker på Østlandet», så kan turlederne stemple dette ved kirkeruinen. De har også med pass for salg, til den som ønsker å kjøpe ett eller flere.
 
Har du spørsmål like før turstart, kan du ta kontakt med turlederne i kommentarfeltet på Facebook-arrangementet.