Når

05/04/2024    
11:00 - 13:00

Hvor

Halden baptistkirke
Ole Dahls gate 1, Halden, 1776, Østfold

Event Type

Kart utilgjengelig

En vandrende pilegrim – pilegrimsveien er som livsveien i medgang og motgang.

Anne-Sissel Bergum har vandret som pilegrim i inn- og utland, vært frivillig pilegrimsvert bl.a. på Hamar og Selje Kloster/Kystpilegrim, og har jobbet ved frivillighetssentralene på Skjåk og Gjøvik. I denne foredragsserien forteller hun med ord og bilder om sine erfaringer som pilegrim:

«Mennesker fra alle religioner har til alle tider av ulike grunner søkt seg til ulike pilegrimsmål. Gjennom bilder og fortelling vil jeg dele min reise til Apostelen Jakobs grav i Santiago de Compostella og til våre veier her hjemme.

Noen kaller disse veiene for europeiske kulturveier eller kulturreiser, men det er så mye, mye mer. Jeg har opplevd at de har lært meg mye og jeg har fått endret livsperspektiv gjennom det å vandre på disse pilegrimsveiene. Ikke minst menneskemøtene underveis har gjort noe med meg, og på min vei har jeg ofte tenkt på Askeladden som alltid er nysgjerrig og stoppa opp ved folk han møtte.

Jeg har lært at det nytter ikke å gi opp, livet må bygges på håp og mot.

Jeg fikk livet snudd opp ned i en ulykke i 2011, og da jeg dro alene ut på Camino Santiago i 2015 var jeg redd og usikker. En vandring på 80 mil i 5 uker. Turen hadde jeg fått i 60 års gave, men ble det et eventyr..?»

Jeg er en av de mange frivillige langs pilegrimsleden.no, og har med informasjonsmateriell for veiene i inn og utland.