Når

04/06/2023    
11:15 - 15:30

Hvor

Lian trikkeholdeplass
Solemsvegen, Trondheim, 7024, Trøndelag

Event Type

Kart utilgjengelig
Pilegrimssenter Trondheim og Pilegrimsfellesskapet St. Olav – Nidaros inviterer til sesongåpning av pilegrimsleden 4. juni.
I år vandrer vi i solidaritet med Ukraina, og vil i den sammenheng formidle om historien Trondheim deler med middelalderens Kyiv-rike i Ukraina. Historiker Øystein Ekroll er med for å fortelle om denne glemte delen av Trondheimshistorien. Olga Mosand, lederen for den Ukrainske Foreningen i Trondheim, vil oversette for Ekroll fra norsk til ukrainsk. Vi håper at så mange som mulige, både nordmenn og ukrainere blir med på vandringen.
Turen begynner på Lian Trikkestasjon 11:15. For enkel ankomst til start, anbefaler vi å ta trikken fra St. Olavs gate klokken 10:45 med ankomst Lian kl. 11:06. Ferden mot Trondheim går i lett terreng til Sverresborg folkemuseum. Deretter bærer det ned til Utsikten hvor vi tar en rast og får høre mer om middelalderhistorien som knytter Norge til Kyiv. Neste stopp blir ved Ilen kirke, hvor det vil bli mulig å gå inn en tur. Siste del av turen går langs Nidelven til nullsteinen ved Nidarosdomen og til sist Nidaros Pilegrimsgård og turens slutt. Etterpå vil det være mulig å kjøpe mat og kaffe hos Streif Cafe i Nidaros Pilegrimsgård.
Vi håper at dere blir med oss og vandre!
Lian – Nidaros Pilegrimsgård: ca: 4 timer
Startsted: Lian trikkestasjon 11.15 | Avgang trikk: St. Olavs Gate 10:45
Anbefalt turklær: Tur- eller joggesko, Klær etter været.

Vel møtt!