Kart utilgjengelig

Dato/tid
Date(s) - 24/07/2021 - 29/07/2021
09:00 - 12:00

Sted
Lillehammer skysstasjon

Kategorier


Året 2021 markerer tusen år siden kristiningsmøte mellom Olav Haraldsson og Dale-Gudbrand på Hundorp i 1021. I forbindelse med markeringen arrangerer Pilegrimssenter Dale-Gudbrand og Pilegrimssenter Dovrefjell vandringer fra sør (start Lillehammer) og fra nord (start Lesja) som møtes på Hundorp onsdag 28. juli. Vandringene symboliserer gudbrandsdølene sin reise til Hundorp for å støtte Gudbrand av Dale og troen på de gamle guder.

Vandringen vil starte på Lillehammer med oppmøte utenfor skysstasjonen 24. juni kl 0900. Deretter vil vi gå langs pilegrimsleden til Øyer og Nermo Hotell. På Nermo vil det bli foredrag der Sigrid Undset, Olav den Hellige og Kristin Lavransdatter er tema med Sigrun Slapgard. Dagen etter vil vi gå fra Øyer til Tretten og overnatte på Borkerud pilegrimsloft.

Neste etappe er kort og lett og går fra Borkerud til Glomstad. Dag 3 går fra Tretten til Ringebu over Høgkleiva. Her treffer vi på gamle forsvarsverk og gamle ferdselsårer før vi går inn på den gamle kultplassen Gildesvollen.

Dagen etter blir det vandring inn mot Dale-Gudbrands gård og Tusenårsstaden. Her vil vi få formidling av gardens historie og besøke utstillinga Solrenning.

Siste dag er starten på Tusenårsfesten og vi går i prosesjon til gudstjeneste i Sør-Fron kirke, Gudbrandsdalsdomen. Her avsluttes vandringen.

Overnatting på herberger og hotell. Standard på overnattingsstedene vil varier fra hotell til enkle herberger og sovesaler. En kan ikke påregne enkeltrom og en stor del av overnattingsstedene har dobbelt eller flersengsrom. Sengetøy er heller ikke normen så sovepose må medbringes

Mat Frokost og middag er inkludert. matpakke smøres ved frokost. Ta med vannflaske for turen.

Leden/veien
Underlaget varierer fra skogstier til asfalterte veier så ta med gode sko. Disse bør være av god passform og inngått på forhånd. Vi gjør også oppmerksom
på at vandring over flere dager med opptil 25 km på enkelte dagsetapper kan være krevende.

Reiseforsikring: Hver enkelt turdeltaker bør ha reiseforsikring

Bestilling og avbestilling Bestilling skjer til Pilegrimssenter Dale-Gudbrand på e-post dale-gudbrand@pilegrimssenter.no 

Påmeldingsfrist 20 juli. Avbestilling innen dagen før vandringsstart kl 12 den 23. juli.