Når

09/02/2023    
18:30 - 21:00

Hvor

Lovisenberg menighetshus
Lovisenberggata 9, Oslo, 0456

Event Type

Kart utilgjengelig

.

Foto: Universitetet i Sørøst-Norge

Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard inviterer til åpent pilegrimstreff på Lovisenberg i Oslo.
Vi får besøk av Nanna Natalia Jørgensen, som er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun ble PhD i fjor ved Høgskolen i Volda, med avhandlingen «The Therapeutic Mobilities of Pilgrimage Walking: A Study of the Health Impacts of Walking the Norwegian St. Olav Way.»
.
Hennes hjertebarn i forskninga og personlige lidenskap er pilegrimsvandring som et middel til selvbevissthet, selvutvikling og selvterapi. Hennes mål er å overtale helsemyndighetene til å foreskrive pilegrimsvandring på «grønn resept». Hun jobber for målet gjennom personlig engasjement, faktaformidling på ulike konferanser og gjennom akademiske kanaler.
.
Denne kvelden vil Nanna fortelle om hvorfor hennes forskningspersoner vandrer St.Olavsleden og hva de opplever av prosesser og effekter av å gå den. Hun vil også forklare på hvilken måte dette kan vise at pilegrimsvandring kan ha terapeutisk virkning.
.
Nanna har også skrevet om andre emner, slik som de sammenhengende og transkulturelle aspektene ved menneskets eksistens. Hun legger vekt på å holde en helhetlig og tverrfaglig tilnærming i sitt arbeid. Privat driver hun «Preståsen pilegrimsherberge» ved Tunsbergleden i Sandefjord, til glede for alle som ønsker en ‘hjemme hos’-overnatting på sin vei.
.
Det blir enkel servering, kaffe og te.
.
NB! VI MØTES I ALTERNATIVE LOKALER I 2023
Gamle Aker kirke er stengt for oppussing i 2023. Vi møtes derfor her:
* Pilegrimsmessene: Lovisenberg kirke (Lovisenberggata 9).
* Pilegrimstreff: Lovisenberg menighetshus (Lovisenberggata 4E).
.
Kirken og menighetshuset ligger rett ved siden av hverandre ved Lovisenberg diakonale sykehus. Med buss 37 fra Jernbanetorget tar det 10 minutter. Gå av på holdeplass «Lovisenberg» og gå Lovisenberggata rett frem. Kirka ligger til høyre og menighetshuset til venstre.
.
Ved spørsmål kontakt Anna Runesson: oslo@pilegrimssenter.no, mob. 480 52 949.
.

Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard av Oslo arrangerer månedlige treff for å dele kunnskap om pilegrimsvandringer – både nasjonalt og internasjonalt. Pilegrimstreffene følger tidsplanen nedenfor, og alle er fri til å komme og gå når det måtte passe gjennom kvelden:

  • 18:30 Pilegrimsmesse i Lovisenberg kirke v/pilegrimspresten i Oslo
  • 19:00 Samling i Lovisenberg menighetshus med enkel bevertning
  • 19:15 Foredrag/presentasjon av kveldens hovedtema
  • 20:00 Åpent hus

 

Facebook-arrangement ligger her