Kart utilgjengelig

Dato/tid
Date(s) - 15/10/2020
19:00

Kategorier


På randen av Hardangervidda mot sørøst ligger en skjult perle – en fjordarm kalt Tinnsjøen. Den har ikke utløp til hav, men er like fullt en fjord. Vill og vakker!
Her finnes utallige spor etter tusener av år med bosetting og livberging. Kirkene, den gang som nå, er sentrale i bygdesamfunnene. Vandreveiene til dem var delvis igjengrodde og bortgjemte. Inntil nå.
.
Helt siden 2015 har frivillige jobbet iherdig med å etablere en pilegrimsveg rundt Tinnsjøen. Inspirasjon har vært nasjonale og sør-europeiske leder, men fokus har samtidig vært å løfte frem helt spesielle lokale særtrekk. Det har siden da årlig blitt feiret istandsetting av stadig nye etapper med fellesvandringer. I 2020 er det møysommelige arbeidet fullbrakt! Resultatet er en unik pilegrimsled, også i internasjonal sammenheng. Leden er kompakt, men byr allikevel på en topografisk variasjon lik de klassiske pilegrimsledene i inn- og utland.
.
På dette arrangementet får vi høre fortellinger fra tre pilegrimer og to guidebokforfattere. Alle med vidt forskjellig ståsted og tankesett. Før og etter foredraget er alle fem tilgjengelig for dialog og spørsmål.
.
Kvelden vil filmes for publisering på nett, og den vil derfor gjennomføres på engelsk.
.
Arrangementet er gratis og åpent for alle, men vi vil spesielt oppfordre deg som planlegger din første lengre vandring om å delta.
.
Ut fra gjeldende regler for smittevern i Oslo har vi kun et begrenset antall plasser, så send en epost til pf.st.hallvard@hotmail.com dersom du ønsker å reservere plass.
.
(Merk at nettstedets sideoversikt ligger under ordet NORSK i topplinja.)