Når

29/07/2023    
09:00 - 16:30

Hvor

Borgarsyssel museum
Gamlebygata 8, Sarpsborg, Viken

Event Type

Kart utilgjengelig
Velkommen til vandring 28. og 29. juli!
Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria, Borgleden pilegrimssenter og Den norske kirke i Sarpsborg inviterer til pilegrimsvandringer i Olsok- uka. Her kan du bli bedre kjent med Borgledens vakre kulturlandskap, og vandre en eller to dager.
Dag 2: Skjeberg middelalderkirke – Borgarsyssel museum
Busstransport fra Borgarsyssel museum kl. 09.15.
Kl 10.00 starter dagen med tidebønn av det gregorianske koret St. Olav vocale. Vandringen tar oss frem til Borgarsyssel museum via Hafslund kirke. Underveis spiser vi matpakkelunsj, så ta med god niste, godt med drikke og noe å sitte på. Nøtter, frukt og sjokolade er også bra å fylle på med.
Fremme ved museet kan du kjøpe rømmegrøt, og se på utstillingen. Turen er på rundt 8. km. Husk sko og med god demping, vi vandrer litt på skogbunn, men det er også en del grus og asfalt.
Med på turen er pilegrimsprest Helene Selvik, daglig leder i Borgleden pilegrimssenter Line Kjølberg og vandringsledere fra Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria.
Det feires Olsokgudstjenesten i St. Olav kirkeruin kl. 18.00 og alle er hjertelig velkomne.
Olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin på Borgarsyssel kl. 18.00 – Frivillige og ansatte fra alle kirkesamfunn i Sarpsborg kommune er invitert med. Årets predikant er Ørnulf Elseth. Det blir flott musikk under ledelse av kantor Carl-Andreas Næss, med St. Olav vocal, Christopher Pedersen og blåsere fra DNBE (Det norske blåserensemblet).
Pris dag 1 kroner 250,- Pris dag 2 kroner 100,-
For begge dagene kroner 300,-
Det er mange fine overnattingsmuligheter både i Halden og Sarpsborg
For spørsmål kontakt Borgleden Pilegrimssenter: sarpsborg@pilegrimssenter.no