Når

13/10/2022    
19:00 - 21:00

Hvor

Pilegrimssenter Oslo
Akersbakken 30, Oslo, Oslo

Event Type

Kart utilgjengelig

Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard av Oslo inviterer til åpent pilegrimstreff i Akersbakken. Denne gangen møter vi Alf B. Dahl, forfatteren av boka Min Camino.

     

Alf har, sammen med sin kone Anita, gått hele «El Camino» – pilegrimsvegen fra St. Jean Pied du Port ved foten av Pyreneene på fransk side, til Santiago de Compostela vest i Spania, en distanse på nesten 800 km. De fikk en opplevelse for livet.

Foredraget er todelt, der Alf innledningsvis foredrar om bakgrunnen til Caminoen; fakta, tro og tvil. Deretter beskriver han deres vandring gjennom ord og bilder.

Alf gråt da de kom fram en varm og fin septemberdag i 2013, etter femti dagers vandring. Noen år senere skrev han boken «Min Camino – en bok om å gå seg til et rikere liv». Her beskriver han i ord og bilder vandringen fra begynnelse til slutt. I bokens innledning står det:

  • «Hvorfor gråter du» spurte hun overrasket. Jeg svelget tungt et par ganger. Jeg visste så inderlig godt hvorfor jeg gråt. Vi var kommet til veis ende, turen var over. Alle opplevelsene var nå historie. Menneskene vi hadde møtt, stedene vi hadde besøkt, atmosfæren, varmen, maten, vinen, 50 overnattinger på herberger, hospits og et og annet hotell. Med en stemme som ikke helt kunne skjule tristheten sa jeg: «Det er fordi det er over, alt det fine. Nå har vi gått hele vegen, nå er det over. Derfor gråter jeg».

På turen tilbake til Norge fikk han en ide. Han oppsøkte Kirkens Bymisjon i Tromsø og spurte om de kunne tenke seg å gå inn i et samarbeid som gikk ut på at Alf skulle løpe «El Camino» (tilsvarer 19 maratondistanser) på 19 dager, og at næringsliv og private ble invitert til å støtte prosjektet økonomisk. Det ble en suksess og Kirkens Bymisjon mottok i juni 2015 kr 500.000 fra prosjektet.

*************

Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard av Oslo arrangerer månedlige treff for å dele kunnskap om pilegrimsvandringer – både nasjonalt og internasjonalt. Pilegrimssenter Oslo er som regel åpent under samlingene, for den som ønsker å kjøpe pass, bøker eller annet i pilegrimsbutikken. Pilegrimstreffene følger tidsplanen nedenfor, og alle er fri til å komme og gå når det måtte passe gjennom kvelden:

  • 18:30 Pilegrimsmesse i Gamle Aker kirke v/pilegrimspresten i Oslo
  • 19:00 Samling i Pilegrimssenter Oslo (Akersbakken 30) med enkel bevertning
  • 19:15 Foredrag/presentasjon av kveldens hovedtema
  • 20:00 Åpent hus

 

Fra petrabax.com