Når

28/07/2023    
08:30 - 16:30

Hvor

Berg kirke
Lundestadveien 190, Halden, 1763, Viken

Event Type

Kart utilgjengelig

Idd kirke. Foto: Kirkesøk.no

Vandringen er dag 1 av en todager-vandring som ender opp med olsokgudstjeneste kl. 1800 olsokdagen i  St. Nikolas kirkeruin på Borgarsyssel museum i Sarpsborg.

For dere som kjører bil møtes vi ved Berg middelalderkirke kl. 0830. Derfra kjører vi buss via Halden togstasjon til Idd middelalderkirke. For dere som tar toget ankommer toget fra Oslo Halden stasjon 08.48. Ankomst til Idd er beregnet til 09.00.

Vandringen tar oss over Iddesletta frem til Fredriksten festning, hvor vi kan skue utover Halden by, før veien videre går til Rød Herregård. Der blir det omvisning ute på museumsområdet. Bussen møter oss når vi er ferdige på Rød og bringer oss videre til Berg middelalderkirke og prestegården, hvor vi får smake på spennende lokalmat i regi av Guldkorn, før dagen avsluttes med en liten konsert i kirken ved sangsolist Jenny Norheim. Dagen avsluttes rundt kl. 16.30.
Vi spiser matpakkelunsj underveis, så ta med en god niste, godt med drikke og noe å sitte på. Nøtter, frukt og sjokolade er også bra å fylle på med. Turen er på rundt 8 km. Husk sko og med god demping, vi vandrer litt på skogbunn, men det er også en del grus og asfalt.
Med på turen er pilegrimsprest Helene Selvik, daglig leder i Borgleden pilegrimssenter Line Kjølberg og vandringsledere fra Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria.
Pris dag 1 kroner 250,- Pris dag 2 kroner 100,-
For begge dagene kroner 300,-
Det er mange fine overnattingsmuligheter både i Halden og Sarpsborg
Billetter og info om Olsok i Borg: Trykk her