Pilegrimsfelleskapet Sta. Maria – Sarpsborg er tilsluttet det nasjonale pilegrimsfellesskapet St. Olav. Vi ønsker å informere om og skape interesse for åndelig utvikling, friluftsliv og rekreasjon gjennom pilegrimsvandringer – både lokalt gjennom Borgleden, nasjonalt ved Olavsleden og internasjonalt.

Vedtekter; se Sta. Maria VedtekterÅrsmeldingen for 2019 kan leses her.

Leder: Monica Svarød Aasen, telefon: 470 24 643,
e-post: monica-jeanette.aasen@sarpsborg.com

Styremedlemmer:

  • Mona-Elise Moan
  • Jan T. Engen
  • Helene Selvik    (sekretær og vandringsplanlegger)
  • Stig Ravnemyr    (webansvarlig)

Varamedlemmer:

  • Terje Andresen
  • Jorunn Askerød

Facebookgruppe: Pilegrimsfellesskapet Sta Maria sin facebookgruppe
E-post:                   pfstamaria@gmail.com

Borgleden vist i stort finner du på Pilegrimsledens websider her.
Borgleden i detaljer ligger på websidene til Visit Østfold. Se her.

Feil og utbedringsbehov på Borgleden bes meldt til pfstamaria@gmail.com

 

Kommende arrangementer. (Oppdateres kontinuerlig)

Sommeren 2020

Vandring 4. juli, Moss – Son

Vi inviterer på enda en sommervandring – denne gangen på Borgleden mellom Moss og Son. Vi starter fra Moss kirke kl.11.00 – og følger leden frem til Son, som er kjent for sin vakre Hollenderbebyggelse og ligger rett ved fjorden. Vi beregner å være fremme i Son omkring 16.00. Turen er på 12 km og vi tar oss god tid.

Ta med god matpakke,drikke og litt kaffemat samt sitteunderlag. For de som måtte ville det, kan en bade om været er bra.

Vi har ikke anledning til å organisere samkjøring pga smittevernsreglene. Men det er mulig å nå Moss med bil eller tog. Toget går 09.24 fra Sarpsborg og er fremme i Moss 10.15 ( det er buss for tog fra Rygge). Vel fremme i Son kan en ta buss tilbake til Moss. Denne går 16.34 og 17.34 osv (Buss nr. 540).

Om dere har spørsmål kan dere ta kontakt med Helene Selvik på mail: bs732@kirken.no.

Vandring Olsok, 29. juli, Solli kirke – Borgarsyssel

Olsokdagen 29. juli møtes vi kl. 10.00 ved Solli kirke for morgenbønn ved koret St. Olav Vocale under ledelse av kantor Henrik Brusevold. Vel fremme ved Tune kirke blir det en stopp for middagsbønn før vi går frem til Borgarsyssel museum.

Vandringsleder er pilegrimsprest Helene Selvik. Ta med matpakke, noe å sitte på og drikke. Vi vandrer med god avstand og tar hensyn til smittervernstiltakene vi er pålagt.

Turen er på rundt 13 km, og vi vandrer sammen i rolig tempo. Beregnet ankomst ved Borgarsyssel er mellom 15 og 16.00.

Pga smittevernshensyn kan vi ikke organiserer samkjøring eller felles transport.

Olavsdagene, Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria og Den norske kirke i Sarpsborg står som arrangør av den tradisjonelle pilegrimsvandringen på Olsok!
Ved spørsmål ta kontakt med Helene Selvik på bs732@kirken.no

Annet

Prost Tor Bjørn Andresen Osberg vil komme på et møte i løpet av 2020 og holde foredrag om Rygge middelalderkirke 900 år, og om den nye boka, Arvegull.

Fra boka:
«Rygge kirke er en av de eldste og flotteste steinkirkene på Østlandet, et praktbygg som forteller om store rikdommer og bredt internasjonalt utsyn i det norske middelaldersamfunnet. Kirkebygget knytter an til noen av de viktigste og mest dramatiske hendelsene i sin samtid – det nye kongedømmet, kristen-dommens gjennomslag, korstogene i Midtøsten og møtet mellom kristen og muslimsk kultur i Europa.»

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail