Pilegrimsfelleskapet Sta. Maria – Sarpsborg er tilsluttet det nasjonale pilegrimsfellesskapet St. Olav. Vi ønsker å informere om og skape interesse for åndelig utvikling, friluftsliv og rekreasjon gjennom pilegrimsvandringer – både lokalt gjennom Borgleden, nasjonalt ved Olavsleden og internasjonalt.

Vedtekter; se Sta. Maria VedtekterÅrsmeldingen for 2020 kan leses her.

Leder: Monica Svarød Aasen, telefon: 470 24 643,
e-post: monica-jeanette.aasen@sarpsborg.com

Styremedlemmer:

  • Jan T. Engen (nestleder)
  • Terje Andresen (rep i kulturrådet)
  • Helene Selvik    (pilegrimsprest)
  • Stig Ravnemyr    (webansvarlig, kasser og stempler)
  • Jorunn Askerød (rep mot folkehelseprosj mm)

Varamedlem:

  • Marit Larsen (referent)

Facebookgruppe: Pilegrimsfellesskapet Sta Maria sin facebookgruppe
E-post:                   pfstamaria@gmail.com

Borgleden vist i stort finner du på Pilegrimsledens websider her.
Borgleden i detaljer ligger på websidene til Visit Østfold. Se her.

Guidebok.1.juni er guideboken for Borgleden klar. Våre dyktige medlemmer Jan Torstein Engen og Terje Andresen har skrevet og tatt bildene i boka – og den er blitt utrolig flott! Boken koster 179 kroner og kan kjøpes på pilegrimssenteret, eller den kan bestilles på nett (da blir det en tilleggspris for porto og utsending).

Feil og utbedringsbehov på Borgleden bes meldt til pfstamaria@gmail.com

Borgleden pilegrimssenter AS ble stiftet i desember 2020. Les mer her. Senterets webside: Pilegrimsleden | Pilegrimssenter Borgleden
Etter 1. juni er senterets åpningstider fra 09.00 – 16.00.

Kommende arrangementer

(Oppdateres kontinuerlig.) 

Første halvår 2021

Pilegrimssenteret ble åpnet 1. juni. Borgleden pilegrimssenter åpnet i Torggata 15, sammen med DNT Nedre Glomma og iSarpsborg.  

På senteret er du hjertelig velkommen – her kan du få informasjon, kjøpe guidebok og pilegrimspass mm. Pilegrimsfellesskapet vil også ha en utstilling med staver, lys og annet som du kan kjøpe. Denne kommer på plass før skoleferien.

Om du ønsker å legge planer for en tur og vil snakke med pilegrimspresten/daglig leder er det kjekt å lage en avtale i forkant. Da kan du sende mail til sarpsborg@pilegrimssenter.no

Senterets nettside ligger her :https://pilegrimsleden.no/regionale-pilegrimssentre/pilegrimssenter-borgleden  Du finner også senteret på facebook.

Pilegrimsledens dag – 6. juni startet med gudstjeneste i Sarpsborg kirke. Etter gudstjenesten vandret vi en tur innom pilegrimssenteret og gikk så videre til Hafslund hovedgård. Underveis fortalte Terje Andresen om Olavsvollen og områdene vi vandret i. Vi fikk også med oss en del av kunsten langs ruta. 15 personer var med på hele ruta, enda flere på deler av turen.

Andre halvår 2021

Vandring mot Berg – 4. juli  forsøker vi endelig å få til turen fra Ingedal mot Berg, etter avlysningene i vinter. Mer informasjon om turer kommer i første halvdel av juni.

Olsokvandring – 29. juli. Samarbeidet med Olavsdagene fortsetter, og vi vandrer 29. juli sammen med tidebønnskoret St. Olav Vocale fra Skjeberg til Borgarsyssel. Dagen starter kl. 09.30 i Skjeberg kirke og dere får egen mail med informasjon når alle planene er klare. På Olsok det også den tradisjonelle gudstjenesten i St. Nikolas kirkeruin kl. 18 og vi deltar her. Glenghuset selger rømmegrøt og vafler. Årets predikant er pilegrimsprest og daglig leder på Oslo pilegrimssenter Anna Runesson. Anne har tidligere jobbet i Margaretakyrkan i Oslo og i Toronto, Canada.