Pilegrimsfellesskapet St Hallvard samles 19. oktober kl. 19.00, etter pilegrimsmessen i Gamle Aker kirke kl 18.30.

Denne kvelden får vi besøk fra daglig leder av Pilegrimssenter Dovrefjell, Hans-Jacob Dahl. – Hans-Jacob er en kjent og kjær pilegrimsleder og -prest for alle som har hatt gleden av å vandre sammen med ham. Han er den i det offentlige pilegrimsarbeidet i dag som har lengst fartstid, erfaring fra og kunnskap om pilegrimsleden i Norge. Han var også en sentral person da den nye Valldalsleden skulle legges fra Valldal over fjellet opp mot Dombås og Gudbrandsdalsleden. I kveld har vi gleden av å få besøk av Hans-Jacob, og tema er nettopp pilegrimsvandring på Valldalsleden!

Wikipedia skriver følgende om Hellig Olav og Valldal:

Snorres kongesagaer
Valldal blir nevnt i Snorres kongesagaer, nærmere bestemt i sagaen om Olav den hellige. I denne sagen kan man lese om Olav den helliges, kamp med sjøormen i fjorden. Til slutt får Olav slengt den i fjellveggen av Syltefjellet. Den dag i dag kan man se Sylteormen i den bratte sørvendte veggen av Syltefjellet. Rett ovenfor sentrum i Valldal, Sylte finner man Olavsstøtta den er reist der det sies at Olav den hellige satt og så på båtene sine brenne, slik at fienden ikke skulle kunne nyttigjøre seg av disse, før han satte avgårde fram over Valldalen. Lenger fremme i dalen finner man Olavskilda som sies å ha helbredende effekt. Helt fram til vår tid har man gitt vannet til husdyr som ikke var friske. Under Olav sin vandring oppover dalen fikk han hjelp av folkene som bodde på gården Grønning for å komme seg gjennom Skjærsurda, og som takk for hjelpen sa Olav at kornet aldri skulle fryse, noe det ifølge de lokale innbyggerne heller aldri har gjort.

Samlingen finner sted i Pilegrimssenter Oslos lokaler i Akersbakken 30. Enkel bevertning. Alle er hjertelig velkomne – samlingen er gratis.