26. oktober 2019 vandrer vi til en av middelaldersteinkirkene i Akershus som vi ennå ikke har besøkt. Denne dagen er målet Nesodden kirke, som om få år feirer 850 år. Vandringen er gratis og åpent for alle!

Turbeskrivelse
Deltakere som reiser via Oslo sentrum, kan møte turlederne på Nesoddfergekaia ved Aker brygge – avgang 10:03. Det blir direkte overgang fra ferge til buss 560 på Nesoddtangen, med ankomst Nesodden kirke kl.1042. Øvrige deltakere kan møte oss direkte på kirkebakken på denne tiden.

Kirkevergen åpner kirka for oss i tidsrommet 11-12, og vi tenker å bruke en lokalkjent fra Nesodden historielag som guide. Dersom noen av turdeltakerne har god kjennskap til kirka og stedet, håper vi på innspill også fra dere!

Etter steinkirkebesøket vandrer vi kyststien i rolig pilegrimstempo nordover langs Bunnefjorden tilbake til Nesoddtangen fergekai. Dette er en 10 km tur som går på grus, svaberg, sti og litt asfalt. Velg sko som sitter godt på slikt underlag.

Husk niste og drikke for hele turen! Gruppen avgjør tid og sted for pauser underveis. Vi tar sikte på å være tilbake på Aker brygge i fire-fem-tiden. Returferger går hver hele og halve time, og det er kiosk på kaia.

NB! Du kjøper Ruterbilletten selv – både fergekaia og kirka ligger i sone 2S.

Ved spørsmål kan du ta kontakt med turlederen på Facebook.