Lørdag 22.februar besøker vi den middelalderkirken som ligger nærmest Gardermoen – Nannestad kirke. Kirkebygget inneholder deler av en steinkirke som ble nevnt i Håkon Håkonssons saga på 1200-tallet. Eldste interiør er fra 1140 – en klebersteins døpefont med runeinnskrifter. Kirken er kommunens viktigste kulturminne. Lokal guide er Halvard Hansen.

Hovedturleder er Kim Elisabet-Kristin Sollie. Siden det er midtvinters, begrenser vi vandringen til snaue 4 km, fordelt på to etapper.

Deltakelse og omvisning er gratis og turen er åpen for alle interesserte!

NB! Ruterbilletten kjøper du selv – holdeplassene ligger i sone 4N.

Turbeskrivelse

Vi har tre oppmøtesteder:

  • 09:28 Avgang fra Nasjonaltheatret stasjon – tog mot Lillehammer -> OSL 09:57
    (reserveavgang: 09:48 – tog mot Eidsvoll – gir snau byttetid)
  • 10:24 – OSL Plattform 48: buss 420 Kopperud -> Nannestad torg 10:41
  • 11:00 – Nannestad kirkes våpenhus

Turlederne starter fra Nasjonaltheatret stasjon. På Gardermoen blir det vandringsprat og rolig overgang til buss 420 Kopperud, med ankomst Nannestad torg kl.10:41. Derifra vandrer vi 1 km (asfalt) til Nannestad kirke, hvor Halvard Hansen tar imot oss.

Har du et «Pilegrimspass for middelalderkirker på Østlandet», så kan turlederne stemple dette i kirka. De har også med pass for salg, til den som ønsker å kjøpe ett eller flere.
Etter middelalderkirkeomvisningen vandrer vi i pilegrimstempo 2.5 km (asfalt) til den over 300 år gamle trekirken på Bjørke, hvor vi nyter utsynet fra nok et tusen år gammelt kirkested før vi tar buss tilbake til Gardermoen.

Gruppeturens varighet er væravhengig, men returbusser går minst to ganger i timen både fra Nannestad torg og fra Bjørke, så du kan velge en returtid som passer deg.

Husk niste, drikke og klær etter vær!

Har du spørsmål like før turstart, kan du ta kontakt med turlederne i kommentarfeltet på Facebook-arrangementet.